Polish English German

MENU SYLWESTROWE

Szef Kuchni serdecznie zaprasza na Bal Sylwestrowy 2016/2017

serwując Państwu wyśmienite menu

 

 

Przystawka

Delikatna morska rybka
(carpaccio z łososia)

Zupa

Historia z kapeluszem w tle
(krem z borowików)

Danie główne

Egzotyczne kurcze pieczone, przykryte miłosną gruszką w zielonym fartuszku
(pieczony filet z kurczaka w cytrusach, musie z bakłażana i pesto)

Deser

Boski owoc na słodko-kwaśno
(pieczone jabłko Boskoop z żurawiną i sosem waniliowym)

 

 

Ciepło – zimny stół szwedzki

 

Dania główne

Pieczony schab pod grzybkiem

Pieczony schab z oczkiem

Dzik jest dziki – pieczeń z dzika

Golonka z goryczą -  pieczona golonka w piwie

Żeberka w słodkiej kąpieli z  miodu

Kompozycja grillowa ze schabu i warzyw korzennych

Pierogi: ruskie, z kapustą

Gołąbki

Pieczone talarki ziemniaczane z cebulką i boczkiem

Kluski śląskie

Ziemniaki w mundurkach

Frytki

Modra kapusta

Zasmażana kapusta

Buraczki na ciepło

Zestaw surówek

Zimna płyta

Półmisek wędlin

Udziec wieprzowy z kością

Kabanosy

Lustro z mięsnymi pokusami (mięsa pieczone)

Deska serów - różne rodzaje serów

Lustro z rybnymi rozmaitościami

Galaretki drobiowe, wieprzowe

Sałatki jarzynowe

Sosy: chrzanowy, czosnkowy, żurawinowy, koktajlowy,  musztardowy

Śledzik raz, dwa, trzy

Mozaika jajek garnirowanych pastami łososiową, pieczarkową, szynkową

Smalec, chleb wiejski oraz pikle

 

 

 

Przed północą nadziewany indyk serwowany przez kucharzy

 

Dla wytrwałych Gości wraz ze wschodzącym słońcem będziemy serwować:

Barszcz czerwony z pasztecikiem

 

Dodatki:

Sylwestrowe słodkie pokusy

Bez ograniczenia gazowane i niegazowane: Pepsi, Mirinda, 7Up, Tonic, Wysowianka, soki owocowe serwowane na stołach

Kawa, herbata bez ograniczenia na stole kawowym

 

W cenie oferujemy 0,5l czystej wódki na parę i szampana.